West Bay, het schattige vissersdorpje dat centraal staat in de politieserie Broadchurch. De serie begint met een sterfgeval, een jochie is van een metershoge klif te pletter gevallen. Hoe en door wie? Nu staat op deze pagina niet de serie centraal, maar het plaatsje West Bay.

west bay

Nadat ik de serie had gekeken (zeker een aanrader), wilde ik op de terugweg van onze vakantie in Cornwall en Devon langs dit plaatje rijden. Dat de serie ongekend populair is, is zeker te merken. Er zijn buiten het dorpje extra parkeerplekken aangelegd voor de stroom toeristen en dat is nodig ook. Mijn tip is om wat vroeger of later op de dag te gaan, dan is het prima te doen. Het dorpje is erg schattig, maar vooral erg leuk omdat je alle plekken uit de serie herkent. Het politiebureau, wat eigenlijk een kantoor is, het huis van Alec, de pier en natuurlijk het strand met de afgrond.

west bay

Deze plek is enorm herkenbaar, hier begon de serie. Maar ook als je de serie niet hebt gekeken een mooie plek om te genieten van de natuur, de kust en het strand. De klif is heel dichtbij West Bay (een paar minuten over het strand) en zeker aan te raden om naartoe te gaan. Het laatste stukje omhoog is even pittig, en als het net geregend heeft, kan het erg glad zijn, maar erg de moeite waard. Waaghalzen kunnen aan het randje van de klif gaan staan en er even over heen kijken.

Waar te verblijven?

Haselbury Mill

Haselbury Mill ligt iets van West Bay, maar prachtig gelegen op het platteland van South Somerset, bij een rustig meer en met een grote, mooie tuin. Je slaapt in een van de historische gebouwen. Hier kan je zeker een aantal dagen goed vertoeven.

Ga naar Haselbury mill

haselbury mill

The George

In West Bay zelf verblijven, kies dan voor deze pub. Slapen in een pub heeft altijd wat extra’s. Gezellige eigenaren, tot laat in de pub met de locals en dan 5 minuten later je bed in. Met uitzicht over het dorpje of de zee, een echte aanrader!

Ga naar the George

west bay