Tintagel Castle in Cornwall, de plek waar de legendes over Koning Arthur tot leven komen. Er gaan vele verhalen over deze koning rond. Zo zou Tintagel, voorheen Camelot, de geboorteplaats zijn van Koning Arthur. Deze verhalen kennen echter geen bewijs, alle verhalen zijn geschreven na de dood van Koning Arthur. Maar of het nu mythes zijn of werkelijkheid, het maakt deze locatie niet minder mooi en historisch.

Tintagel castle

Aangekomen bij de locatie kan je je auto voor drie pond parkeren. Vervolgens kan je kiezen, lopen naar de locatie of voor een paar euro achterin een landrover stappen, die je hier heen brengt. Wij gaan lopen, maar snappen aan het einde wel waarom deze landrovers heen en weer rijden. Het is ongeveer twintig minuten lopen met een stijle afdaling, dus mocht je dat willen vermijden, stap dan in de landrover.

Als je beneden bent, kan je de kaartjes kopen. Ongeveer 10 pond per persoon kosten deze. Als je denkt dat je het met de wandeling van net hebt gehad, nee hoor. Een lange trap is nodig om boven te komen, maar het is het zeker waard. Eenmaal boven kom je uit tussen de ruïnes van het kasteel. Volgens de borden staan we in de oude hal van het kasteel. Het vergt wat inlevingsvermogen, maar als je dat niet hebt, kijk naar naar de schoonheid die deze plek nu heeft. Je kijkt uit over de prachtige kliffen en de mooie natuur, met daartussen de overblijfselen van dit mysterieuze kasteel.

Tintagel

Wij hebben deze plek bezocht buiten het seizoen om, en dat was prima te doen. Weinig mensen en alle ruimte om hier eindeloos rond te dwalen. Het schijnt echter wel een populaire plek te zijn, kies daarom goed uit wanneer je gaat en probeer de drukte te vermijden door wat vroeger of later op de dag te gaan. Zorg verder dat je wat te eten en drinken mee hebt, boven zijn geen winkeltjes en daarvoor moet je alle trappen weer naar beneden lopen.

Wil je meer informatie, ga dan naar https://www.english-heritage.org.uk/