Rye, een heel klein maar enorm schattig en pittoresk dorpje in zuid-oost Engeland. Dit is een van de eerste dorpjes die ik heb bezocht in Engeland en ben al meerdere keren terug geweest. Deze oude vestingstad, met een ligging vlak bij zee, brengt je even honderden jaren terug in de tijd.

Rye

Ook al is Rye klein, er is genoeg te zien en te doen. Je komt binnen via de stadspoort, “Landgate”. Als je je auto hebt geparkeerd, wandel je door de kleine straatjes met de eeuwenoude authentieke huisjes. Vergeet ook vooral niet door de mermaid street te lopen, het meest authentieke straatje van Rye.  Verder staat midden in het dorp  de st. Mary Church waar je bovenop een mooi uitzicht hebt over het hele dorp en de verdere omgeving. Daarna kan je lekker koffie drinken in een van de vele cafeetjes of eet lekker wat in een de pub! De ideale locatie voor een dagje weg, maar omdat er ook genoeg te doen is in de omgeving, ook zeker ideaal om een nacht of twee te blijven.

Rye

Waar te verblijven?

Rye Lodge hotel

Voor ongeveer 100 euro per nacht kan je in het centrum van het dorpje verblijven. Koninklijke slaapkamers, een prima ontbijt en een zwembad! En ook niet onbelangrijk, je kan er gratis parkeren.  Voor deze prijs een prima hotel in Rye.

Ga naar Rye Lodge hotel

The old stone house

Perfect voor gezinnen, voor ongeveer 200 euro per nacht verblijf je in een 14e eeuws gebouw in het centrum van Rye. Een unieke locatie en een echt authentiek gebouw. Een wat duurder verblijf, maar je verblijft wel op een speciale plek in Rye.

Ga naar the old stone house

the old stone house

Hare & Hounds

Ook dit is een bijzondere plek om te slapen en wat aantrekkelijker in budget. 76 euro kan je in een heuze herdershut slapen. Klein maar enorm schattig en alles wat je nodig hebt is er, inclusief een kitchenette. Zelf vind ik dat ideaal, dan hoef je niet elke avond uit eten. Gratis parkeren en op vijf minuten afstand van het centrum van Rye.

Ga naar Hare & Hounds

hare and hound