Peak District in Noord-Engeland heeft vele mooie plekken. Je kan er eindeloos door rijden met de auto, wandelen en vaak ook ver uitkijken over het prachtige landschap. De locatie die ik nu met jullie wil delen, heeft dat ook. En je hoeft er slechts maar een heel klein stuk voor te wandelen. Het gaat om Stanage Edge on Hope Valley, Peak District.

Stanage edge

Stanage Edge – Hope Valley, S32 1DZ, Verenigd Koninkrijk, dat hebben we in onze navigatie gezet. De route erheen is al heel mooi, maar dat is rijden in heel Peak District eigenlijk wel. Op een gegeven moment zie je wat auto’s langs de weg geparkeerd en één wand met rotsen uitsteken boven het vlakke land. Parkeer je auto, (in 2016 waren hier geen kosten aan verbonden en ik verwacht nu ook niet) en maak je klaar voor een kleine tocht naar boven. Ongeveer tien minuten en je bent er al, peanuts! Dat maakt deze plek ook wel populair, vooral in het weekend.

Als je net onder de laatste rotsen staat, zie je waarschijnlijk ook veel klimmers op de rotsen. Deze wand is namelijk ook erg populair onder de rotsklimmers! Neem even de tijd om te kijken hoe zij omhoog klimmen, maar gelukkig hoef je niet via deze kant omhoog en kan je met een klein beetje klim en klauter werk over stenen er ook goed komen.

En dan sta je boven op Stanage Edge. Het uitzicht als je boven bent is echt geweldig! Waaghalzen kunnen ook nog naar de rand lopen en hier kan je de perfecte “doe-je-wel-voorzichtig” foto maken. Verder kan je nog een mooie kleine wandeling maken en genieten van het uitzicht. Ik heb ook genoeg honden zien lopen, evenals kinderen. Neem dus vooral je hond en/of kinderen mee naar deze plek. En als je van de picknick lunch bent, dan is deze plek ideaal. Als je het niet erg vindt om een rots als ondergrond te hebben, dan zou ik het zeker aanraden.

Zomer 2019 - Reizen