Ramshaw Rocks, in het Zuid-Westen van het Peak-District. Een bijzondere en ongewone rotsformatie, gevormd door diverse weersomstandigheden. Het ligt net langs een weg en is dus goed bereikbaar. Ramshaw Rocks is een leuke locatie als je er in de buurt bent, zeker als je kinderen hebt, of zoals ik, op sommige vlakken gewoon kind blijft en stiekem nog van het klimmen klauteren op grote rotsen houdt.

Ramshaw Rocks

Net zoals Stanage Edge, bevindt Ramshaw Rocks zich vlak bij de weg. Je zou het vanaf de hoofdweg nog zo voorbij rijden, dus vertrouw op de navigatie als deze zegt dat je er bijna bent en je moet afslaan naar een zijweg. Deze plek is niet toeristisch en dat is heel fijn. Toen wij er waren, was er zelfs niemand (op een fotoshoot met een bruidspaar na). Veel toeristen slaan deze plek over, en ook wij kwamen er eigenlijk meer per toeval.

Als je er heen gaat (Leek ST13 8UE, Verenigd Koninkrijk), parkeer je je auto langs de weg. Je moet even een paadje door het gras zoeken, en dan loop je naar boven. Het is echt maar een klein stukje naar boven en het gebied is ook niet groot. Toch vond ik het heel leuk hier wat rond te dwalen. De rotsen en grote keien liggen er uniek en apart bij. En als je wat op de grote rotsen klimt, kom je op de rand uit waar je over de weg en het verdere landschap kan uitkijken. Je kan er erg leuke foto’s maken en geniet verder van het prachtige uitzicht.

Ramshaw Rocks

Ik zou voor deze plek niet uren omrijden, maar ben je in de buurt, ga er zeker even langs! Waai even uit, klim naar boven en geniet van het uitzicht. Laat je kinderen er lekker klimmen, of als je net zoals ik zelf nog erg hiervan houdt, klim zelf op de rotsen naar de rand. Het uitzicht is het in ieder geval waard! Al met al een mooie plek, maar wel als je in de buurt bent. Het is te klein om er een heel stuk voor te reizen, maar zeker een aanrader.

Ramshaw Rocks